5 lekser folk lærer for seint i livet

1. Alt er midlertidig

Livet er midlertidig. Alle du treffer, alt du kjøper eller eier. Det er midlertidig. Alt du har jobbet for kommer en dag til å være borte. Folk vil glemme det. Så når du fortsatt har en sjans…ikke ta muligheter som kommer til deg for gitt. Gå etter dem. Det er ikke sikkert de kommer igjen.

2. Livet er ikke rettferdig

Det er trist, men det er sant.

Den stillingen du har jobbet hardt for å få, kan det være noen andre får…selv om du kanskje er mer kvalifisert. Kanskje er det noen som har mer trynefaktor enn deg. Og trynefaktor vinner som regel alltid. 

Den du er forelsket i vil heller ha drittsekken, selv om du mener at du er den perfekte match. Shit happens!

Vi lever ikke i en perfekt verden. Og selv om verden var perfekt ville du fortsatt være en bitte liten mikroskopisk del av helheten. Altså går ikke verden under om du ikke er her, så verden skylder deg ingenting. Bare fordi du synes du fortjener noe, så betyr ikke det at du kommer til å få det. 

3. Folk behandler deg slik du behandler deg selv

Måten du presenterer deg på, hva du tenker om deg selv, hvem du er som et individ…det kontrollerer du selv. 

Du kan velge å vokse. Å lære og utvikle deg. Du -som et individ- er summen av alle dine opplevelser og tanker. Når du aksepterer det, vil både din og andres oppfatning om deg selv endre seg.

Ha mer respekt for deg selv. Forlang det. Stå opp for det du tror på, og ikke la andre tråkke på deg. Les, hør, se, snakk. Lær om deg selv og hvor dine grenser går. Behandle deg selv på den måten du vil at andre skal behandle deg. 

4. Det du ofrer i dag, får du utbytte for seinere

Det er alltid lettere å se hva du kunne gjort annerledes når du ser tilbake i tid. Mange vil nok si seg enig i at hvis de hadde vært mer strategisk eller brukt tida på en annen måte, så kunne ting vært bedre. Folk kan f.eks angre på at de ikke leste mer tidligere, isteden for å kaste bort tid med Netflix.

Hvis vi er smartere med den tiden vi har, så ofrer vi ikke så mye tid på det som ikke betyr noe. Så, før det er for seint, gjør det du må gjøre i dag som din fremtidige deg vil takke deg for.

5. Frykt stopper deg fra å være den du virkelig er

Hvem vil du være? Den du er eller den andre forventer at du skal være? Du får én sjans på livet, så du burde vel egentlig bare kjøre på!

Hovedgrunnen til at folk feiler på ting er fordi de ikke engang prøver. Vi finner alltid unnskyldninger eller prøver å skjule en del av den vi er fra hva andre kanskje kan komme til å tenke om oss. Men til syvende og sist, så spiller ikke deres mening noen rolle. 

Hvem du vil være er et valg du må ta for deg selv.

canvas (27)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.