Kropp Kropp Kropp

Finnes det en enste én som ikke tenker over kroppen sin? 

Jeg tror ikke det. Likevel er det mange som ikke innrømmer at de er opptatt av det. Det er nesten litt tabu å si at man tenker på hvordan man ser ut, og at man blir påvirka av andre. Vi skal liksom ha kommet ditt hvor kropp ikke spiller så stor rolle….men er vi virkelig der?

Vi har blitt flinkere til å si at alle skal få være som de er, og at det ikke spiller noen rolle…men når det kommer til oss selv så er det en helt annen greie. Vi setter så mye høyere krav til vårt eget utseende og vår egen kropp. Er ikke det litt dobbeltmoral? Hvorfor skal standarden være så mye høyere for oss selv når det egentlig ikke skal bety så mye?

Hvor kommer alt dette fra?

Kroppspress

Kroppspress har alltid vært en greie, og opp igjennom historien så har det vært ulikt fokus på hvordan kroppen skal og burde se ut. Likevel tenker jeg at den tida vi lever i nå, med mediene så tett innpå oss, gjør at fokuset og det opplevde presset kjennes sterkere enn tidligere. 

Mediene har fått enormt makt over hvordan vi tolker at vi skal se ut. Det er ikke bare blader, TV-reklamer, og plakater i shoppingsentere som påvirker lenger. Vi går selv rundt med den største påvirkningsmaskinen 24/7…Telefonen.

Sosiale medier og hvordan vi bruker disse plattformene former ganske mye av hva vi tenker om oss selv og hvordan vi har det…også i forhold til kroppen vår. Mye av kroppspresset skapes her.

Men har du tenkt over at du er en del av det?

Du skaper faktisk store deler av det presset du legger på deg selv.

Velg, vrak og følg med

Du følger folk og ulike kontoer i sosiale medier. Du har valgt å trykke på «følg»- knappen selv…Du er også den som kan velge å unfollow. 

Vi må begynne å være enda mer kritiske til hva og hvem vi følger. Det er på tide å stille noen spørsmål rundt hvordan det hele får oss til å føle. 

Når du ser en post

  • Hva får det deg til å føle?
  • Er det negative eller positive tanker?
  • Hva sier du til deg selv, om deg selv når du ser bildene?

Du har faktisk ganske stor makt på hva du skal utsette deg for av press. Du kan ta noe av makten tilbake ved å sortere ut en del av de du følger. 

Ta kontroll…slett det som vekker dårlige følelser!

Det gjelder dere også, gutter!

Flere og flere gutter er opptatt av kropp….må ikke tro at pengeindustrien utelukker gutter og menn. Fokuset på markedsføring rettet mot gutta bare øker og øker. Det er ikke lenger en jentegreie.

Likevel har gutta mer vansker for å prate om påvirkning og kropp enn hva jentere har. Kanskje er det ikke kultur for å være opptatt av utseende, så da «skjuler» man heller greia med å si man vil bli sterkere eller prestere bedre? Eller kanskje er man redd for kommentarer fra kompiser som femi og homo? For det er jo ikke maskulint og tøft å bry seg om hvordan man ser ut…

Men vet du hva….kompisene dine er faktisk like opptatt av det, so feel free to talk!

Vær en rollemodell

Barn i barneskolealder blir også påvirket av kroppspresset. Sånn kan vi ikke ha det! 

Vi har alle et ansvar for hvordan vi prater og forholder oss til egen kropp. Spesielt rundt barn. Det gjelder både ungdom og voksne. Vi er alle rollemodeller på vår måte, og barn ser og hører.

Når det er snakk om trening…pass på at fokuset er på fordelen det har for kroppslig funksjon og hode. Det samme gjelder rundt kosthold. Mat og aktivitet trenger vi for helsa. Det skal ikke være noe vi justerer for å se best mulig ut!

Og når du formidler det budskapet, tro på det selv. For det gjelder deg også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.