Livet er 100% ditt ansvar

Hvis du har tenkt å endre eller utvikle noe eller deg selv, så er første steg å innse at du er ansvarlig for det som skjer i livet ditt. Du kan ikke styre alt som skjer deg, men du kan styre hvilken retning det som skjer med deg skal ta deg. Tar du på deg det ansvaret?

Det er lett å skylde på andre om ting ikke går som det skal. Men vi er sykt flinke til å ta æren for det når ting går bra. Vær realistisk, du har en finger med i spillet i begge situasjoner.

Uansett hvor sprøtt det høres ut…det kan være en idé å se på livet som din egen business. Du må være din egen sjef. Gode og dårlige ting skjer…hvordan du reagerer på det er helt opp til deg. Ingen andre kan ta det ansvaret. Du er din egen leder.

Sitter du på "Bullshit-toget"?

Så, ja…dårlige ting skjer. Bruker du det som en unnskyldning? Klager du isteden for å gjøre noe med det? Du bestemmer selv hvilken vei du skal ta.

Å alltid ty til unnskyldninger for hvordan du havna der du er eller hvorfor du ikke kommer deg videre….Det er Bullshit. Hvor mye tid skal du bruke på det? Ingenting endrer seg med unnskyldninger, så hvor lenge skal du sitte på Bullshit- toget?

Gjør noe med det

Ikke alt kan løses…ikke alt blir som vi hadde tenkt. Men det er fortsatt tankene våre. Ta ansvar for dem! Og jeg kommer til å nevne det til jeg blir gul og blå…Du kontrollerer hvordan du responderer på det som skjer. Tanker blir til handling.

Så den første tanken som kommer er det ikke så lett å gjøre noe med…den bare kommer. Men hva med de neste tankene? Gjør noe med dem…vær en tilskuer til dine egne tanker. «Hvorfor tenker jeg sånn?» Du er den eneste som har tilgang til tankene dine. Så ikke vær en dritt mot deg selv…ikke gnu videre på det negative som popper opp. Leiter du etter unnskyldninger, så finner du unnskyldninger.

Men vet du hva….Leiter du etter løsninger, alternativer, veier videre, positive perspektiver (lista kan være lang), så finner du nettopp det. 

Det er enkel psykolgi. Du får det du fokuserer på.

Livet er 100% ditt ansvar.

canvas (27)