Personvernerklæring

Her dekkes hvilke opplysninger som samles inn, og hvorfor.

Vær oppmerksom på at innholdet i personvernerklæringen kan endres fra tid til annen. Det oppfordres til å lese denne siden ofte for å holde seg oppdatert på eventuelle endringer.

All bruk av nettsiden bekrefter at du aksepterer personvernerklæringen, og eventuelle endringer.

Nettstedsadressen er: https://www.tenkpadet.no

 

Personopplysninger som samles inn og hvorfor

Disse prinsippene følges:

  • Ingen spørsmål om personlig informasjon uten videre.
  • Kun informasjon som trengs for å holde siden i gang lagres.
  • Personlig informasjon deles ikke med offentligheten.

Det samles inn generell, anonym informasjon som nettlesere og servere gjør tilgjengelig. Dette er informasjon som (men ikke begrenset til) språk, nettlesertype, referanser, henvisninger og dato/klokkeslett for besøket.

Opplysningene brukes til å forstå bruken av tenkpadet.no, og til rapporter som viser trender, eller for å forbedre siden og hindre misbruk.

Informasjon som samles inn er begrenset i omfang, og slettes automatisk etter en bestemt periode.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der.

Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/.

Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Informasjonen gitt i kommentarskjemaet sendes til Akismet anti-spam tjeneste. Denne informasjonen lagres ikke på våre servere, med mindre de blir merket som falske positive. I så fall, lagrer vi innholdet i en periode, med hensikt i å forbedre tjenesten.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjema

Når du fyller ut og sender kontaktskjema, lagres dine personopplysninger til formålet. Opplysninger gis ikke videre til tredjeparter, og de er lagret på et sikkert område. 

Informasjonen som samles inn brukes kun til formålet og blir, med mindre annet er avtalt, slettet når kommunikasjontråden avsluttes.

I tilfeller av lovpålagte forespørsler kan generell (anonym) og identifiserbar informasjon deles med tredjepart. Eksempler på dette kan være en stevning, ordre fra myndighetene eller annen lovpålagt forespørsel. Opplysninger kan også deles når det er (i god tro) nødvendig for å beskytte eiendom eller rettighetene til tenkpadet.no, tredjepart eller allmennheten.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Ved opprettelse av og besøk av innloggingsside, vil det opprettes en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du velger at siden skal «huske deg», vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

tenkpadet.no benytter Google Analytics som er en tjeneste fra Google. Det gjør det mulig å se antall besøkende, sidevisninger, geografisk lokasjon, kilder, henvisninger og mye mer.

Google Analytics benytter kode som lager opp til (men ikke begrenset til) 5 informasjonskapsler. Disse informasjonskapslene brukes til å lagre bruken av tenkpadet.no og (men ikke begrenset til) bevegelsesmønster.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Google Analytics samler og analyserer data om din og andre brukeres adferd. Dette er opplysninger som slettes etter en bestemt tid.

Tenkpadet.no benytter seg av denne tjenesten

  • For å kunne forbedre nettsidens funksjonalitet, brukeropplevelse og innhold
  • Din IP-adresse vil være anonymisert

Hvem deles opplysningene med

Ingen opplysninger deles med tredjepart med mindre det følger av lovpålagte forespørsler eller om det er nødvendig for å beskytte eiendom eller rettighetene til tenkpadet.no, tredjepart eller allmennheten.

Det tas forhåndsregler for å beskytte mot uautorisert bruk, tilgang, endring eller skade på identifiserbar informasjon.

Tenkpadet.no vil aldri leie ut, eller selge identifiserbar informasjon til noen.

Hvor lenge oppbevares opplysningene

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål, send henvendelse via kontaktskjema.

Hvordan beskyttes dine personopplysninger

Nettsidens webhotell, tjenester, programvare m.m. holder høy standard, hvor sikkerhet er av høyeste prioritet.

Rutiner for datalekasjer

Oppstår det kjennskap til datalekkasje eller annen svikt, stenges offentlig tilgang til sidens servere og tjenester.

Tiltak iverksettes for å informere alle påvirkede parter, rette og gjenopprette sikker drift.

Om en datalekkasje har rammet deg som bruker av tenkpadet.no, vil du informeres ved en e-post med nødvendige opplysninger og tiltak.

Opplysningskrav fra bransjelovgivning

Oppstår det kjennskap til datalekkasje eller annen svikt, stenges offentlig tilgang til sidens servere og tjenester.

Tiltak iverksettes for å informere alle påvirkede parter, rette og gjenopprette sikker drift.

Om en datalekkasje har rammet deg som bruker av tenkpadet.no, vil du informeres ved en e-post med nødvendige opplysninger og tiltak.